Jarní kolekce - jak vše dopadlo jinak, než jsem plánovala

Asi nikoho z vás, kdo čtete tyto řádky, nepřekvapí, když vám řeknu, že moji novou jarní kolekci budou zdobit především narcisky. Vím, že vy, co tyto články čtete, sledujete moji tvorbu na sociálních sítích, odkud jste se i sem proklikli. Co nového se tady tedy můžete ode mě dozvědět? Třeba to, že jsem celou jarní kolekci původně plánovala vlastně tak trochu jinak. 

Jarní kolekci připravuji každý rok. Loni jsem malovala a žila rozkvetlými Pivoňkami, letos narciskami. Celá příprava nové kolekce je jedna velká jízda. Po úspěšně (ale také náročné) vánoční kolekci přichází tak trochu období, kdy toho u mě na e-shopu moc nenajdete a všechno kolem mé tvorby tak trochu utichne. Ve skutečnosti si ale leden a únor nechávám volnější jen na oko. Tyto měsíce jsem i letos zasvětila malování nového vzoru a přípravě nové kolekce, kterou bych ráda uvedla do prodeje a blíže představila v první polovině března.  

Jako letošní ústřední motiv jarní kolekce jsem zvolila narcisky. Sytě žluté, takové, které s prvním jarem vykouknou na našich záhonech nebo nás řezané ve svazku vábí na regálech v Lidlu. Měla jsem jasnou představu. Bohužel moje první pokusy o ilustrace narcisek dopadly tragicky. Vlastně ani druhý nebo třetí pokus nedopadl o moc lépe. Musela jsem tedy tento projekt na chvíli opustit a vrhnout se do něčeho jiného. A tak vznikly fialové krokusy, které narcisky v hlavním vzoru mojí nové kolekce doplňují. A jak to tak bývá, když jsem přečkala prvotní neúspěch, nakonec jsem před sebou měla i ilustrace narcisek, které na akvarelovém papíru vytančil můj štětec s takovou lehkostí, jakoby žádné nepovedelé pokusy nikdy nevznikly. Nebudu lhát, zamilovala jsem si je.

A vy taky! 

DSC03632

Z původního jarního vzoru tak vznikly vzory dva. Neplánovaně. Jeden jarní s krokusy a narciskami, druhý ryze narciskový. Zajímá vás, jak vypadají? Koukněte na můj profil na Instagramu, kde jsem vám již oba vzory odhalila. Podívat se můžete přes kliknutí na tento odkaz.

A kdy kolekce bude? Vzory jsem v minulém týdnu zaslala do tiskárny. Hned jak látky dorazí, poputují ke švadlenkám. Myslím a pevně v to věřím, že se můj e-shop narciskami zažlutí v první polovině března. Pokud vás zajímá více, sledujte můj profil na Instagramu nebo Facebooku, kde s vámi každý den sdílím, co je nového.